18 Kasım 2011 Cuma

Fatih Keçelioğlu ile Agama Yoga İstanbul'da





Ezoterik bilgi ve yöntemleri modern hayatın bakış açısıyla biraraya getiren Agama Yoga 3 haftasonuna yayılan bir eğitimle İstanbul’da. Derin bir anlamda manevi, zihinsel veya fiziksel gelişim sağlamak isteyenler için sürdürülebilir bir dönüşüm yöntemi olan Agama Yoga, Yoga Alliance sertifikalı eğitmenler Vajra Fatih Keçelioğlu ve Çisem Kartal tarafından sunuluyor.

Agama eşsiz bir uluslar arası okul olarak öğrencilerine ne basitleştirilmiş Hindu mistisizmine ne de fitness temelli jimnastiğe benzeyen bir Yoga sunmayı hedefliyor. Üçüncü bir seçenek üzerinde duruyor: Saf ve hakiki Yoga disiplini. Agama’nın kurucusu Swami Vivekananda Saraswati, bu yolun kaybolmasını önlemeye çalışan birkaç Yoga ustasından birisidir. Agama Yoga Okulu, Yoga ve ruhsallığın en yüksek metafiziksel amacına, yani aydınlanmaya erişmek isteyen günümüzün hevesli adaylarına, destek ve ilham verici bir rehberlik sunuyor.

Agama Yoga modern ve ileri bir kendi kendine kişisel gelişim sistemdir. Sizi yaşamın, insanlığın ve evrenin temel sorularıyla yüzleştirir. Çalışma programına sadık kalırsanız kendi iç dünyanız ve doğanın güçleri hakkında yepyeni boyutlar keşfedersiniz. Agama Yoga özellikle çakralara, enerji hareketlerine ve arınmaya odaklıdır. İçeriğindeki enerji farkındalığı eğitimi ve yoga felsefesinin yeni boyutları kendi ruhsal pratiğinizin derinleşmesini sağlar. Yoga asanaları (duruşları), meditasyon ve derin gevşeme, üniversite seviyesindeki teorik derslerle birlikte günlük pratiğe dâhildir.

Bu eğitimde düşük çakralarda takılan, depresyon, tembellik, öfke, kıskançlık gibi negatif duyguları dönüştürerek daha üst çakralara taşıyacağız. Yaratıcılık, konsantrasyon, zekâ ve mutluluğu arttırmanın yollarını öğreneceğiz. Tekniklerin ne kadar etkili olduklarını kısa süre içinde idrak edebilirsiniz.

Pratik Dersler

Kundalini odaklı Hatha Yoga
Kriya yoga ile bedeni arıtma teknikleri
Süblimasyon mucizesi
Zihni odaklama teknikleri
Nidra Yoga (Uyku Yogası)
Müzik Meditasyonu
Teorik Dersler

Rezonans Yasası ve Çakralar
Çakraların Psikolojik, Duygusal ve Spiritüel Rolleri
İnsanın beş bedeni (Koşalar)
Yoganın Sekiz Basamağı
Yoga Türleri
Yogik Şifanın prensipleri
Tantrik Yoga’nın temelleri
Yogik beslenme
Bu kurs için herhangi bir yoga eğitimi almış olmanız gerekmez. Agama yoga uygulamaları yüksek bedensel güç ve esneklik gibi sportif özellikler gerektirmez.

Kursu tamamlayanlara katılım sertifikası verilecektir.

Kurs Tarihleri

26-27 Kasım, 3-4 Aralık, 10-11 Aralık 2011 (48 saat)

Günlük Akış

9:00 – 11:00 Teorik Ders
11:00 – 13:00 Pratik Ders (Asanalar)
13:00 – 14:30 Öğle Arası
14:30 – 18:00 Pratik ve Teorik Dersler
Kurs detayları

Ücret: 600 TL

Kayıt için: 0530 321 24 74, info@yogahariom.com

Mekan: Om Yoga Merkezi

Adres: Mısırlıbahçe Sok. No:55 Beşiktaş (Taksim dolmuşlarının kalktığı köşeden içeri, yürüme mesafesi 5 dakika ileride solda)

yogahariom.com



Eğitmenler


Vajra Fatih Keçelioğlu

Fatih 2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra Doğu felsefelerine yöneldi ve çeşitli yoga ekollerinde eğitim görmeye başladı. 2003 yılında Japonya’da Vipassana kurslarına katıldı ve aynı yıl Türkiye’deki ilk 10 günlük Vipassana kursunun organizasyonunda yer aldı. 2004 yılında Yoga gurusunu bulmak amacıyla çıktığı Hindistan gezisinde Maya takvimi bilgileriyle tanıştı. O yıldan beri sayısız seminer verdiği, bireysel seanslar yaptığı ve makaleler yazdığı bu konuda dünyadaki en aktif uzmanlarından birisi olarak bilinmektedir. 2007 yılında Agama Yoga okulunun kurucusu Swami Vivekananda Saraswati ile tanıştı ve düzenli Ezoterik Tantra Yoga pratiğine başladı. İsrail, Tayland ve Hindistan’da Maya Takvimi eğitimleri veren Fatih, 2010 yılında Swami Vivekananda tarafından Agama Yoga’nın Tayland merkezinde eğitim vermek üzere yetkilendirildi ve ilk derslerini verdi. Yılın büyük bölümünde Agama Yoga müfredatına devam eden Fatih hayatını, İstanbul, Tayland ve Hindistan arasında geçirmektedir.



Çisem Kartal

Ankara'da doğan Çisem, Balık burcu olmasının da etkisiyle, bebekliğinden itibaren derin bir ruhsal hassasiyete ve bilinmeyene dair büyük bir meraka sahip oldu. TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Şehir ve Bölge Planlama okudu.

2010 yılında İstanbul'daki reklam ve iletişim ağırlıklı yoğun iş hayatını bırakarak ruhsal yolculuğuna daha çok odaklanmaya karar verdi. Ocak 2011'de Tayland'a gitti ve Agama Yoga eğitimine başladı.

Yoga'yla çok daha uzun süre önce tanışmış olmasına rağmen deneyimleri daha çok fiziksel beden seviyesinde kalmıştı. 2010 yılında İstanbul'da tanıştığı Agama Yoga ile fiziksel bedeninin ötesinde, duyguları, düşünceleri ve ruhu üzerindeki derin ve ilham verici etkilerini deneyimledi. Enerjinin gücünü hissettikçe ve kendindeki derin dönüşümü giderek daha iyi anladıkça Agama Yoga öğretisini tüm isteklilerle paylaşabilmek istedi. Agama Yoga 2011 Eğitmen Eğitmenlik Kursu'nu tamamladı ve okulun kurucusu Swami Vivekananda'dan aldığı yetkiyle okulun Tayland'daki merkezinde eğitmenlik yapmaya başladı.

Şimdilerde Yoga yolculuğuna bu öğretiyi Türkiye'de paylaşarak devam ediyor. 2012 yılında Tayland'da Agama Yoga eğitimini sürdürmeyi istiyor.




Ne Dediler?

"Agama Yoga'ya başlamadan önce belli bir farkındalığa sahip olmakla birlikte, ne yöne gideceğimi bilemiyordum. Agama Yoga teknikleri ve felsefesi sayesinde zihnim berraklaştı. Şimdiye kadar topladığım ve onlarla ne yapacağımı bilemediğim bilgiler bir düzene girdi. Bir haftalık eğitim sonunda tam bir ruhsal ve zihinsel dengeye kavuştum. Agama yoga hayatımda bir dönüm noktası, yeni bir başlangıç oldu. Kursun son günü yeni hayatımın ilk günü diyebilirim. Belli bir disiplin ile gelen bedensel, zihinsel ve ruhsal denge hayatınızda size yük olan bir çok düğümü kolayca çözecektir. Popüler olan bir çok yoga türünün aksine Agama öğretisi çok sağlam felsefi temellere dayanıyor. Size olan faydasını gözlemledikten sonra hayatınızdan çıkartmak istemeyeceğiniz bir öğreti."
Ayşenur Fidan, Tur Rehberi, İstanbul

"Agama Yoga kökeni Veda'lardan çok öncesine giden Yoga kayıtlarını ve uygulamalarını araştıran bir Yoga üniversitesi. Haliyle büyük cesaret, sabır ve araştırma gerektiren zor bir işi misyon edinmiş bir Yoga okulu olarak değerlendiriyorum. Tantra kaynaklı bir okul olması hasebiyle de Ezoterik bir Yoga okulu bana göre. Ben geçen yıl eğitimi aldıktan sonra "damardan Yoga" bu olsa gerek dedim içimden. Eğitim o derece etkiliydi ki, sanki inisiye edildiğim duygusuna kapıldım ve eğitimden sonra kuş gibi hafiflediğimi hissettim. Agama Yoga'nın Hocaları da gördüğüm kadarıyla son derece mütevazı,kültürlü ve eğlenceli tipler. Unvanlarının başına "Mahayogi;Yogacarya" gibi unvanlarını koyma gereği duymuyorlar. Ee haliyle bu çok kıymetli ve mütevazı Üniversite'nin ve Hocalarının reklamını yapmak ta , onların eğitimini alan bizlere düşüyor.Geçen sene Datçadaki muhteşem eğitim için teşekkürler Fatih Bey."
Levent Karaçam, Hukukçu ve Yoga Eğitmeni, Ankara

"Bilimsel veya akılcı temeli olmayan şeylerden uzak duran bir yapım var. Dolayısıyla, sulandırılmış doğu öğretilerinden hayatım boyunca kaçındım. Bu bilgileri bana doğru öğretebilecek bir öğretmen bulmadan,yalan yanlış bilgi edinmenin yarardan cok zararı olacağını düşünüyordum. Agama Yoga bu açıdan beni çok şaşırttı. Derslerinden hem çok zevk aldım, hem de öğrendiklerim içime sindi. Döndüğümden beri herkese tavsiye ediyorum. Gerçekten yoga öğrenmek istiyorsanız, yani yoganın gerçeğini, en doğru adres Agama."
Senem Tüfekçioğlu, Peyzaj Mimarı / Permakultur Tasarımcısı , İstanbul

"Agama Yoga, benim için, bilerek ya da bilmeyerek ama gönüllü olmadan yaşadığımız kendine yabancılaşma çağının en güzel ilacı. Kendini ve çevresini artık sahip oldukları, maddi ilişkileri ve diğer geçici özellikleriyle tanımak yerine, kendini mikro ve makro evrenlerde sürekli yaşayan enerji devinimlerinin içinde ve onun bir parçası olarak görmeyi yeniden başarabilen kişinin yaşayabileceği dönüşümün ise sınır yok. Agama Yoga öğrenenlerde ve kendimde sürekli gördüğüm şey de bu: eğitimin bütünselliğine karşı sevinç, bunları içselleştirmenin sonucunda yaşanan çok hızlı kişisel dönüşüm karşısında duyulan hayret, bu dönüşümün yaşamın geneline yayılmasından ortaya çıkan tatmin."
Aykut İstanbullu, Tercüman ve Araştırmacı, İstanbul

Agama Yoga Metodu Hakkında

Batının rasyonel düşünsel yaklaşımı ile Doğunun mistik gelenekleri arasında, pek çok ruhsal metodu ve kişisel gelişim sistemlerini bir araya getiren bir sentez sunuyoruz. Öğretilerimiz genelde ruhsal evrimi ve Gerçek Benliği idrak edişi (Self-realization) içerirler. Ancak şifa, fiziksel gelişim ve yaşam kalitesi gibi daha ayakları yere basan konulara da memnuniyetle değiniyoruz. Güçlü ve kapsamlı bir program yaratmak için diğer pek çok özgün ruhsal tekniğin yanı sıra Yogayı çok güçlü bir enstrüman olarak kullanıyoruz.

Devrimsel Bir Yaklaşım: Rezonans Yasası

Öğrencilerimiz için bu bilimsel sistemin rasyonel temelini inşa etmek adına Yoga kurslarımızda özenli bir yaklaşım mevcuttur; “rezonans yasasını” gözler önüne sererek başlıyoruz. Bu İnsan ve Evren arasındaki direk uyuşma yasasıdır ve bunun ruhsallıkta kullanımı 20. yüzyılın getirdiği yeni bir esin kaynağıdır. Dolayısıyla Agama sistemi kişisel özgürlük eğiliminde olan Batılı zihniyete mükemmel şekilde uyum gösterirken Yoga’nın orijinal etkinliğini ve gücünü kaybetmez. Sizlerin ruhsal yolla ilgili sorduğunuz “nasıl” sorularına olduğu kadar “neden” sorularına da net cevaplar veriyoruz.

Enerji İle Çalışmak

Bugün kuantum fiziğinin de doğruladığı gibi Yoga yaşamın ve Evrenin temelinin enerji olduğunu her zaman belirtmiştir. Vücuttaki enerji kişinin konsantrasyon gücüyle oluşturduğu patikaları takip eder. Tantrik Yoga’da kusursuz teknikler kullanarak enerji ile çalışırız. Enerji direk olarak algılanabilir, kontrol edilebilir ve vücudun belirli bölgelerinde depolanabilir. İşte bu yüzden Yoga son derece güçlü bir kişisel gelişim aracıdır. Enerji ile çalışmak herhangi bir gerçek içsel dönüşümün temelidir.

Ruhsal Boyutlar

Otantik Yoga bir kişisel gelişim ve ruhsal tekamül sistemidir. "Ruhsal" sözcüğünün ima ettiği şey, Doğunun “ruh” (atman) olarak tanımladığı, her insanın esas “kimliğinin”, kişinin kendi tecrübeleri ile keşfedilmesidir. Bu kimlik kendimizle ilgili inançlarımızın ve başkalarının bizde gördüğünün çok ötesindedir; o bizim gerçek “merkezimizdir.” Bu keşif entelektüel değildir ve herhangi bir dini inançtan bağımsızdır. Biz her zaman öğrencilerimizin bu öğretileri kendi başlarına deneyimlemelerini ve kendi kanılarına ulaşmalarını isteriz, hiçbir şeyi kör inançla kabul etmelerini istemeyiz