1 Eylül 2011 Perşembe

Agama Yoga Eğitimi: 25 Eylül - 2 Ekim 2011, Datça




Agama eşsiz bir uluslar arası okul olarak öğrencilerine ne basitleştirilmiş Hindu mistisizmine ne de fitness temelli jimnastiğe benzeyen bir Yoga sunmayı hedefliyor. Üçüncü bir seçenek üzerinde duruyor: Saf ve hakiki Yoga disiplini. Agama’nın kurucusu Swami Vivekananda Saraswati, bu yolun kaybolmasını önlemeye çalışan birkaç Yoga ustasından birisidir. Agama Yoga Okulu, Yoga ve ruhsallığın en yüksek metafiziksel amacına, yani aydınlanmaya erişmek isteyen günümüzün hevesli adaylarına, destek ve ilham verici bir rehberlik sunuyor.

Agama Yoga modern ve ileri bir kendi kendine kişisel gelişim sistemdir. Sizi yaşamın, insanlığın ve evrenin temel sorularıyla yüzleştirir. Çalışma programına sadık kalırsanız kendi iç dünyanız ve doğanın güçleri hakkında yepyeni boyutlar keşfedersiniz. Agama Yoga özellikle çakralara, enerji hareketlerine ve arınmaya odaklıdır. İçeriğindeki enerji farkındalığı eğitimi ve yoga felsefesinin yeni boyutları kendi ruhsal pratiğinizin derinleşmesini sağlar. Yoga asanaları (duruşları), meditasyon ve derin gevşeme, üniversite seviyesindeki teorik derslerle birlikte günlük pratiğe dâhildir.

Bu eğitimde düşük çakralarda takılan, depresyon, tembellik, öfke, kıskançlık gibi negatif duyguları dönüştürerek daha üst çakralara taşıyacağız. Yaratıcılık, konsantrasyon, zekâ ve mutluluğu arttırmanın yollarını öğreneceğiz. Tekniklerin ne kadar etkili olduklarını kısa süre içinde idrak edebilirsiniz.

Pratik Dersler
- Kundalini odaklı Hatha Yoga
- Kriya yoga ile bedeni arıtma teknikleri
- Süblimasyon mucizesi
- Zihni yoğunlaştırma teknikleri
- Nidra Yoga (Uyku Yogası)
- Müzik Meditasyonu

Teorik Dersler
- Rezonans Yasası ve Çakralar
- Çakraların Psikolojik, Duygusal ve Spiritüel Rolleri
- İnsanın beş bedeni (Koşalar)
- Yoganın Sekiz Basamağı
- Yoga Türleri
- Yogik Şifanın prensipleri
- Tantrik Yoga’nın temelleri
- Yogik beslenme

Ek Etkinlikler
- Kalp Çakrası Meditasyonu
- Melek Yürüyüşü
- Film Gösterimleri

Bu kurs için herhangi bir yoga eğitimi almış olmanız gerekmez. Agama yoga uygulamaları yüksek bedensel güç ve esneklik gibi sportif özellikler gerektirmez.
Kursu tamamlayanlara katılım sertifikası verilecektir.

Günlük Akış

8:00 – 10:00 Pratik Ders

10:00 – 11:00 Kahvaltı

11:00 – 13:00 Teorik Ders

13:00 – 15:00 Öğle Arası

15:00 – 18:00 Pratik ve Teorik Dersler

18:00 – 20:00 Akşam Yemeği Arası

20:00 – 21:30 Akşam Etkinliği (Film gösterimi veya kalp çakrası meditasyonu)

Ne Dediler?

"Bilimsel veya akilci temeli olmayan seylerden uzak duran bir yapim var. Dolayisiyla, sulandirilmis dogu ogretilerinden hayatim boyunca kacindim. Bu bilgileri bana dogru ogretebilecek bir ogretmen bulmadan,yalan yanlis bilgi edinmenin yarardan cok zarari olacagini dusunuyordum. Agama Yoga bu acidan beni cok sasirtti. Derslerinden hem cok zevk aldim, hem de ogrendiklerim icime sindi. Dondugumden beri herkese tavsiye ediyorum. Gercekten yoga ogrenmek istiyorsaniz, yani yoganin gercegini, en dogru adres Agama."

Senem Tüfekçioğlu, Peyzaj Mimarı / Permakültür Tasarımcısı , İstanbul

"Agama Yoga, benim için, bilerek ya da bilmeyerek ama gönüllü olmadan yaşadığımız kendine yabancılaşma çağının en güzel ilacı. Kendini ve çevresini artık sahip oldukları, maddi ilişkileri ve diğer geçici özellikleriyle tanımak yerine, kendini mikro ve makro evrenlerde sürekli yaşayan enerji devinimlerinin içinde ve onun bir parçası olarak görmeyi yeniden başarabilen kişinin yaşayabileceği dönüşümün ise sınır yok. Agama Yoga öğrenenlerde ve kendimde sürekli gördüğüm şey de bu: eğitimin bütünselliğine karşı sevinç, bunları içselleştirmenin sonucunda yaşanan çok hızlı kişisel dönüşüm karşısında duyulan hayret, bu dönüşümün yaşamın geneline yayılmasından ortaya çıkan tatmin."

Aykut İstanbullu, Tercüman ve Araştırmacı, İstanbul


"2010 Kasımında tanıştığım Agama Yogayı evde uygulamaya çalışıyorum. Düzenli uyguladığımda, bel ve sırt ağrılarımın oluşmadığını ve de astımımı kontrol altına aldığımı söyleyebilirim."

Zeynep Şeyda Purmend, Tekstilci, İstanbul


Agama Yoga Metodu Hakkında

Batının rasyonel düşünsel yaklaşımı ile Doğunun mistik gelenekleri arasında, pek çok ruhsal metodu ve kişisel gelişim sistemlerini bir araya getiren bir sentez sunuyoruz. Öğretilerimiz genelde ruhsal evrimi ve Gerçek Benliği idrak edişi (Self-realization) içerirler. Ancak şifa, fiziksel gelişim ve yaşam kalitesi gibi daha ayakları yere basan konulara da memnuniyetle değiniyoruz. Güçlü ve kapsamlı bir program yaratmak için diğer pek çok özgün ruhsal tekniğin yanı sıra Yogayı çok güçlü bir enstrüman olarak kullanıyoruz.

Devrimsel Bir Yaklaşım: Rezonans Yasası
Öğrencilerimiz için bu bilimsel sistemin rasyonel temelini inşa etmek adına Yoga kurslarımızda özenli bir yaklaşım mevcuttur; “rezonans yasasını” gözler önüne sererek başlıyoruz. Bu İnsan ve Evren arasındaki direk uyuşma yasasıdır ve bunun ruhsallıkta kullanımı 20. yüzyılın getirdiği yeni bir esin kaynağıdır. Dolayısıyla Agama sistemi kişisel özgürlük eğiliminde olan Batılı zihniyete mükemmel şekilde uyum gösterirken Yoga’nın orijinal etkinliğini ve gücünü kaybetmez. Sizlerin ruhsal yolla ilgili sorduğunuz “nasıl” sorularına olduğu kadar “neden” sorularına da net cevaplar veriyoruz.

Enerji İle Çalışmak
Bugün kuantum fiziğinin de doğruladığı gibi Yoga yaşamın ve Evrenin temelinin enerji olduğunu her zaman belirtmiştir. Vücuttaki enerji kişinin konsantrasyon gücüyle oluşturduğu patikaları takip eder. Tantrik Yoga’da kusursuz teknikler kullanarak enerji ile çalışırız. Enerji direk olarak algılanabilir, kontrol edilebilir ve vücudun belirli bölgelerinde depolanabilir. İşte bu yüzden Yoga son derece güçlü bir kişisel gelişim aracıdır. Enerji ile çalışmak herhangi bir gerçek içsel dönüşümün temelidir.

Ruhsal Boyutlar
Otantik Yoga bir kişisel gelişim ve ruhsal tekamül sistemidir. "Ruhsal" sözcüğünün ima ettiği şey, Doğunun “ruh” (atman) olarak tanımladığı, her insanın esas “kimliğinin”, kişinin kendi tecrübeleri ile keşfedilmesidir. Bu kimlik kendimizle ilgili inançlarımızın ve başkalarının bizde gördüğünün çok ötesindedir; o bizim gerçek “merkezimizdir.” Bu keşif entelektüel değildir ve herhangi bir dini inançtan bağımsızdır. Biz her zaman öğrencilerimizin bu öğretileri kendi başlarına deneyimlemelerini ve kendi kanılarına ulaşmalarını isteriz, hiçbir şeyi kör inançla kabul etmelerini istemeyiz.


Agama Yoga'nın Kurucus Swami Vivekananda Saraswati


Kurs Ücreti: 7 gece 8 gün Yarım pansiyon oda paylaşımlı konaklama dahil 960TL
(Giriş 25 Eylül akşamı ve çıkış 2 Ekim öğleden sonra / akşam)
Erken ödeme indirimimiz vardır, lütfen seda@suryaturkey.com ile iletişime geçiniz.

Bu kursa yarım burs ile katılmak isteyenler özgeçmişleri ve neden burs istediklerine dair bir yazı ile fatihist@gmail.com adresine başvurabilirler...



Fatih Keçelioğlu kimdir?

Fatih 2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra Doğu felsefelerine yöneldi ve çeşitli yoga ekollerinde eğitim görmeye başladı. 2003 yılında Japonya’da Vipassana kurslarına katıldı ve aynı yıl Türkiye’deki ilk 10 günlük Vipassana kursunun organizasyonunda yer aldı. 2004 yılında Yoga gurusunu bulmak amacıyla çıktığı Hindistan gezisinde Maya takvimi bilgileriyle tanıştı. O yıldan beri sayısız seminer verdiği, bireysel seanslar yaptığı ve makaleler yazdığı bu konuda dünyadaki en aktif uzmanlarından birisi olarak bilinmektedir. 2007 yılında Agama Yoga okulunun kurucusu Swami Vivekananda Saraswati ile tanıştı ve düzenli Ezoterik Tantra Yoga pratiğine başladı. İsrail, Tayland ve Hindistan’da Maya Takvimi eğitimleri veren Fatih, 2010 yılında Swami Vivekananda tarafından Agama Yoga’nın Tayland merkezinde eğitim vermek üzere yetkilendirildi ve ilk derslerini verdi. Yılın büyük bölümünde Agama Yoga müfredatına devam eden Fatih hayatını, İstanbul, Tayland ve Hindistan arasında geçirmektedir.